Нормално е дека секој родител сака да му обезбеди сигурност и удобност на своето дете, при откривањето на светот.

Поголемиот дел од дечињата своите први чекори ги прават помеѓу деветиот и осумнаесетиот месец. Токму поради тоа нивните стапала заслужуваат огромно внимание и треба правилен избор на чевли.
Чевличките на Цицибан овозможуваат здрав и правилен развој.