Корисни совети

Корисни совети

Цицибан

Нормално е дека секој родител сака да му обезбеди сигурност и удобност на своето дете, при откривањето на светот. Поголемиот дел од дечињата своите први чекори ги прават помеѓу деветиот и осумнаесетиот месец. Токму поради тоа нивните стапала заслужуваат огромно внимание и треба правилен избор на чевли.Чевличките на Цицибан овозможуваат здрав и правилен развој.

Види повеќе ➝
Корисни совети

Правилен избор на чевли

При купувањето на чевли важно е да се направи правилен избор, како би можеле да го следат правилниот развој на стапалата. Правилниот развој на стапалата придонесува за правилен развој на целото тело. За нашите најмалечки препорачливо е што подолго чекорење со боси ноџиња по камчиња, бидејки со тоа ќе се поттикне правилниот развој и ќе се стимулираат нервните завршетоци. Секоја детска обувка треба да биде изработена од природен материјал (кожа), за слободно движење на стапалото да има оптимален простор и

Види повеќе ➝
Корисни совети

Начин на одржување на чевли

За да го сочувате квалитетниот материјал од кои што се изработени чевлите , потребно е редовно да ги негувате со соодветна козметика. Покрај чистото одржување на чевлите, потребно е и истите правилно да се собуваат и обуваат како не би се оштетиле и не би ја изгубиле формата. Чевли изработени од кожа Овој тип на чевли се чистат со четка со меки влакна или пак крпа. Со четка се нанесува малку крема за полирање, која по нанесувањето се остава истата

Види повеќе ➝
Корисни совети

Мамо погледни колку брзо растам

Детското стапало расте исклучително брзо . Истражувањата покачуваат дека должината на детското стапало при раѓањето е 5-7 см. Веќе во текот на првата година, детското стапало се зголемува за околу 4,5 см. Развојот на стапалото завршува дури на 6 години, а својот конечен облик го добива во пубертетот. Првите неколку години се најважни за развојот на детското стапало, па поради тоа е особено важно да се носат соодветни чевлички. *Редовно проверувајте ја величината на моите чевлички да не ми бидат

Види повеќе ➝
Корисни совети

Мамо која величина ми одговара

Проверувањето на точното бројче на чевличките, само допириње на прстот на предниот дел од чевличките, не е доволно, дечињата често знаат да ги собираат прстињата.За најпрецизно мерење и советување во избор на соодветна величина, Ве покануваме да ги посетите нашите продажни места, каде што нашиот тим ќе ве советува. Во чевличките треба да има доволно простор за да може моето ноџе слободно да се движи и развива.

Види повеќе ➝
Корисни совети

Мамо дали умееш да избереш правилни чевли за мене

Секој родител сака неговото дете што побезбедно да го открива светот. Поголемиот дел од дечињата од своите девет до осумнаесет месеци се обидуваат да ги направат своите први чекорчиња. Како за првите, така и за наредните чекорчиња, потребно е правилен избор на чевлички, со кои стапалото ќе ги следи во правилниот развој. Доволно широки Бидејќи во предниот дел детските стапала се пошироки, во однос на петата, чевличките на тоа место не смеат да бидат тесни во ширината и должината. Внимавајте,

Види повеќе ➝
Корисни совети

Мамо дали си знаела!

Со боси ноџиња. Најдобро е да се движиме боси по површини што се со камчиња песок или трева. Овие површини го потикнуваат природниот развој на мускулите и стапалата и ги стимулираат нервните завршетоци. Доколку е возможно дечињата треба што помалку да се движат по рамни површини. Не грижи се за моите рамни стапала. Во текот на првите месеци, детското стапало е меко и еластично поради тоа што сеуште не е прилагоено за оптеретување и движење. Рамните стапала најчесто се минливи

Види повеќе ➝
Корисни совети

Мамичке Цицибан ќе биде вистинскиот за мене

Развој само за дечиња Во одделението за развој на Цицибан, постојано се работи за развој на висококвалитетни чевли за деца. Тоа го докажува и редовната соработка со признати стручњаци. Грижливо изработени во Словенија Цицибан е висококвалитен словенски производ кој е плод на стручното знаење на повеќе генерации, во комбинација со современа технологија. Секоја чевличка се изработува од страна на 100 пара раце на искусни стручњаци. Современи Креаторите на Цицибан постојано ги следат актуелните модни трендови и тесно соработуваат со италјанските

Види повеќе ➝
Корисни совети

Драга мамо

Моите стапалчиња се осетливи на твојот допир и топлина. Преку нив добивам стимулации кои се важни за развој на моето движење и рамнотежа , а истовремено потикнува задоволство. Мамичке, не заборавај нежно да ги измасираш и бакнеш моите стапалчиња… Ти ветувам дека радоста ќе донесе смеа.

Види повеќе ➝